Setkání s garantkou oboru Podnikání a právo

Dne 20. 3. 2024 proběhlo tradiční setkání s garantkou našeho navazujícího magisterského studijního oboru Podnikání a právo, doc. JUDr. Nicole Grmelovou, Ph.D. Setkání se zúčastnilo 10 studentů (ve složení 8 studentek a 2 studenti), přičemž někteří studenti byli přítomni presenčně, někteří online, někteří z pracovních důvodů pouze na část setkání. Studenti, kteří předem věděli, že se nebudou moci setkání zúčastnit, zaslali své dotazy emailem. Jedna z přítomných studentek současně figurovala v roli zástupce dalších studentů, kteří nemohli být na setkání přítomni.

Obsah

Tematické okruhy dotazů a komentářů studentů lze rozdělit do dvou základní sekcí:

  1. Problematika nového formátu obhajob diplomových prací ve spojení se státnicí;
  2. Problematika struktury volitelných/povinných předmětů.

Závěr

Setkání garantky se studenty proběhlo ve velmi konstruktivním a přátelském duchu. Některá z navrhovaných doporučení bude možné realizovat flexibilně (např. zařazení 2PR421 do nabídky volitelných předmětů), další z navrhovaných opatření si vyžádají delší dobu reflexe a implementace na úrovni katedry.

Garantka rovněž ocenila pozitivní zpětnou vazbu získanou od studentů, ze které vyplynulo, že řada předmětů je na katedře vyučována na vyšší úrovni, popř. více do hloubky než na právnické fakultě UK v Praze.

Studenti byli v závěru setkání vyzvání k tomu, aby své návrhy a připomínky komunikovali garantce i průběžně a s případnými dalšími podněty nečekali až na další setkání s garantkou.

Celá zápis ze setkání je vám k dispozici zde.

Děkujeme za vaši účast, podněty a zpětnou vazbu!

Kolektiv KPEP FMV VŠE v Praze